Behandlingar

Mina behandlingar skräddarsys beroende på hur din kropp mår. Man tar hänsyn till ålder och problem när behandlingarna görs.

Det finns olika hudtyper och varje hudtyp har sina kännetecken och sina speciella behov. Vad du har för hudtyp beror på både arv och miljö. Vi är födda med vissa anlag, men hudtypen påverkas också av hur du sköter din hud och din kropp. Vad du äter, om du röker, vistas mycket i solen eller tillbringar mycket tid i torra inomhusmiljöer påverkar också din hud.

Genom att använda högkvalitativa hudvårdsprodukter baserade på naturens egna råvaror ger du din hud bästa förutsättningar att må bra och vara skön och vacker hela livet, oavsett vad du har för hudtyp.

Hos mig kan du få både lugn och djupare massage, det är du som väljer. Våra kroppar är unika och en del har lite högre smärtgräns än andra och det tar jag stor hänsyn till.

Har man mycket bekymmer med sin kropp och sina muskler, kan vi göra en kroppsanalys först. I en analys, kollar vi din andning, rörlighet och stabilitet. Därefter gör vi en plan för hur vi ska gå tillväga för att få bukt med dina muskler.

Ju äldre vi blir, behöver vår bindväv rejält med stretch och töj, då den har en benägenhet att dra ihop sig. Bindväv finns överallt i kroppen framför allt i musklerna. En behandling speciellt för detta är revolving, vilken är en djupgående och stretchande massage.

Jag får ofta frågan hur ofta man ska gå på massage och jag brukar säga att man ska gå minst 1 gång i månaden. Det ska vara lika självklart som att gå och klippa sig, gå till tandläkaren, träna eller köpa sitt godis på fredagskvällen. Glöm inte att träning är fantastiskt, men också sliter på kroppen. Kan du kombinera båda, så har du kommit väldigt långt.

Massage gör dig medveten om känselns kraft och komplexitet. Utöver en känsla av stärkande fysiska effekter kommer du även att märka att den ha gynnsam verkan på ditt intellekt och ditt sinnestillstånd. Massage ökar blodgenomströmningen i musklerna genom att "spola" dem med friskt blod. Detta ger musklerna näring som underlättar bildandet av nya celler och det för även bort gifter som gör trådarna stela och bildar spända eller smärtsamma områden.

Beröring tolkas i hjärnbarken, som sätter igång våra känslor. Det här området styr även våra stressreaktioner. Så med massage ger det en ökad avslappning.

Kom ihåg att kroppen är helt fantastisk och det är din allra bästa vän, som skal hålla länge. Den ljuger aldrig, utan den talar för det mesta alltid om för dig om något är fel. Lyssna på den och lär känna dig själv, genom att undersöka din kropp.

Har du en öm kropp, så hör av dig, så ska du få både tips och råd på hur vi tillsammans med massage, tester och hemövningar, kan göra för att du ska bli bätte.

Livet är alldeles för kort för att ha ont i sina muskler och kropp!

Sköt om er

Ing-Marie

 

 

Ing-Marie Mildton Persson | Östergatan 14 | 522 30 Tidaholm | 073-543 67 32 | info@ingmarieshudochharmoni.se

En webbplats byggd av Hoppeti! - nöje, webb och data